Diensten

Workshops op maat

Bereik je als museum, cultuurhuis, organisatie ...  niet alle doelgroepen, en wil je een meer inclusief en creatiever aanbod creëren? Haken leerlingen telkens af op een bepaald thema en slaag je er als organisatie onvoldoende in om de beoogde impact te hebben? Zoek je een interactieve manier om jongeren aan te spreken met niet-evidente thema's zodat het onderwerp hen raakt en inspireert, en ze er zelf actief mee aan de slag willen gaan?
Dan ben je bij ons aan het goede adres! Wij creëren workshops op maat die vertrekken vanuit de leefwereld van de jongeren zelf en die resoneren door hun "denken, voelen, zijn en doen" aan te spreken. Emoties, bewegen en spel staan centraal in onze aanpak die zich leent voor zowat alle mogelijke onderwerpen. 

Kanttekening heeft bovendien een bijzondere expertise in de thema's welbevinden, natuurbeleving, actief burgerschap, herinneringseducatie, mensenrechten, cultuureducatie ...

Als je me iets onderwijst, vergeet ik het;
Als je me iets laat zien, zal ik het misschien onthouden, 
Als je me iets laat doen, maak ik het me eigen.

Confucius

Workshops: Train the Trainers 

Wil je als leerkracht, beleidsmedewerker, jeugdwerker... een workshop geven over duurzaam bankieren of privileges en macht op een interactieve manier maar weet je niet goed waar te beginnen?
Of wil je als leerkracht, jeugdwerker... in de natuur werken aan het zelfvertrouwen en het zichtbaar maken van de talenten van je leerlingen of de jongeren? 
Dan ben je bij ons aan het goede adres! 

Kanttekening gaat aan de slag met de maatschappelijke uitdagingen die we dagelijks zien en ervaren. Daarom bieden we zelf workshops aan over onderwerpen waarvan wij ervaren dat die op dit moment helemaal niet, te weinig, of niet op maat van jongeren worden aangeboden. Deze workshops resoneren door hun "denken, voelen, zijn en doen" aan te spreken. Emoties, bewegen en spel staan centraal in onze aanpak.
Deze workshops zijn zogenaamde Train the Trainer-opleidingen. We bieden in deze workshops tools en methodieken aan waar je de volgende dag mee aan de slag kan. Daarbij besteden we ook aandacht aan de vaardigheden om deze kennis over te dragen aan collega's. 

Hé, dat is mijn geld!?May your choices
reflect your hopes,
not your fears.

Nelson Mandela

Privileges en macht Je privileges niet zien 
is een algemene bijwerking van die privileges.


Derek Otte

Talentgericht werken met jongeren in de natuur


Waar je talenten en de behoeften van de wereld elkaar kruisen
ligt je roeping.

Aristoteles

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Schrijf je in om onze nieuwsbrief te ontvangen of volg Kanttekening op facebook of Linkedin

Realisaties

Workshop "Hé, dat is mijn geld" In 2018 ontwikkelden we in opdracht van Fairfin de workshop "Hé, dat is mijn geld?!. We oogstten veel lof met deze workshop, vooral van de studenten die deze workshop zelf beleefden. 
We hebben deze workshop zelf ontwikkeld, verschillende malen getest in verschillende klassen, richtingen en scholen en telkens opnieuw aangepast na feedback van de leerkrachten en leerlingen. 
We bieden deze workshop nog steeds aan in de vorm van een Train the Trainer-opleiding. 

Project Kritisch denkenTussen 2015 en 2018 was ik medebedenkster van het project Kritisch Denken voor de leerlingen van het 7de jaar in het TA Lokeren. We behoorden tot de finalisten van een wedstrijd georganiseerd door GO! en kregen veel persaandacht. Niet alleen de pers maar vooral de leerlingen waren zeer enthousiast over dit project. 
Het doel van dit project was leerlingen opnieuw actief verbinden met de maatschappij, de school en het leerkrachtenteam en het wij/zij-denken doorbreken. Daarnaast zette het project hen ook aan tot actie en participeren als actieve burger. 

Project Vitamineshake met burgerschapscompetenties


In 2019 ontwierp ik, met ondersteuning van Nik Lippens van Give a Day, het project Vitamineshake met burgerschapscompetenties voor het 7de jaar in het TA Lokeren. 
Dit project koppelt individueel welzijn aan de burgerschapscompetenties. Door middel van 'design thinking' vertrekken de leerlingen vanuit een zelfgekozen persoonlijke nood of problematiek of een thema dat hen nauw aan het hart ligt. Ze onderzoeken de uitdagingen van hun nood en zoeken vervolgens zelf een passende oplossing of actie. 

Kanttekening
Meibloemstraat 66, 9000 Gent
Tel: 0473/256328
Email: [email protected]
IBAN: BE28 9733 6468 9520
Ondernemingsnummer: 0724517843
BTW-nummer: BE0724.517.843